Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás pohárkrém recept

Áfonyás pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Áfonya öntethez:

    • 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
    • 2 dl víz
    • 2 evőkanál áfonyalekvár
    • 2 evőkanál barnacukor

    Fehér krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2,5 dl keményre felvert tejszínhab

    Csokis krémhez:

    • 2,5 dl tejszín
    • 10 dkg étcsoki
    • 25 dkg mascarpone

    Tálaláshoz:

    • 10 dkg keksz
    • ízlés szerint friss áfonya

    Elkészítése:

    Az áfonya öntethez az áfonyát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzőn 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Ezután kicsit beforraljuk az öntetet, majd hagyjuk kihűlni.

    A csokis krémhez a tejszínt meglangyosítjuk, majd belerakjuk a csokoládét és elkeverjük. A mascarponét a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük tejszínes csokikrémet.

    A fehér réteghez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.

    A tálaló poharak aljára kisebb darabokra tördelt kekszet rakunk, majd meglocsoljuk az áfonyás öntettel. Az öntet tejére rakunk egy adag fehér krémet és ízlés szerint áfonyát (a fehér krémből hagyjunk a pohárkrémek tejére tálashoz).

    A fehér réteg tetejére rakjunk kekszet, majd locsoljuk meg az áfonyás öntettel. Ezután rakjuk rá a csokis réteget, majd szórjuk meg áfonyával. Végül rakjuk rá az utolsó réteg fehér krémet, díszítsük áfonyával és az öntettel.

    Hidegen, jól behűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá