Áfonyás pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Áfonya öntethez:

  • 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • 2 evőkanál barnacukor

Fehér krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl keményre felvert tejszínhab

Csokis krémhez:

  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 25 dkg mascarpone

Tálaláshoz:

  • 10 dkg keksz
  • ízlés szerint friss áfonya

Elkészítése:

Az áfonya öntethez az áfonyát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzőn 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Ezután kicsit beforraljuk az öntetet, majd hagyjuk kihűlni.

A csokis krémhez a tejszínt meglangyosítjuk, majd belerakjuk a csokoládét és elkeverjük. A mascarponét a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük tejszínes csokikrémet.

A fehér réteghez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.

A tálaló poharak aljára kisebb darabokra tördelt kekszet rakunk, majd meglocsoljuk az áfonyás öntettel. Az öntet tejére rakunk egy adag fehér krémet és ízlés szerint áfonyát (a fehér krémből hagyjunk a pohárkrémek tejére tálashoz).

A fehér réteg tetejére rakjunk kekszet, majd locsoljuk meg az áfonyás öntettel. Ezután rakjuk rá a csokis réteget, majd szórjuk meg áfonyával. Végül rakjuk rá az utolsó réteg fehér krémet, díszítsük áfonyával és az öntettel.

Hidegen, jól behűtve tálaljuk.