Hozzávalók:
Áfonya öntethez:
Fehér krémhez:
Csokis krémhez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Az áfonya öntethez az áfonyát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzőn 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Ezután kicsit beforraljuk az öntetet, majd hagyjuk kihűlni.
A csokis krémhez a tejszínt meglangyosítjuk, majd belerakjuk a csokoládét és elkeverjük. A mascarponét a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük tejszínes csokikrémet.
A fehér réteghez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
A tálaló poharak aljára kisebb darabokra tördelt kekszet rakunk, majd meglocsoljuk az áfonyás öntettel. Az öntet tejére rakunk egy adag fehér krémet és ízlés szerint áfonyát (a fehér krémből hagyjunk a pohárkrémek tejére tálashoz).
A fehér réteg tetejére rakjunk kekszet, majd locsoljuk meg az áfonyás öntettel. Ezután rakjuk rá a csokis réteget, majd szórjuk meg áfonyával. Végül rakjuk rá az utolsó réteg fehér krémet, díszítsük áfonyával és az öntettel.
Hidegen, jól behűtve tálaljuk.