Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás sajttorta recept

Áfonyás sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 175 g keksz (esetleg zabkeksz)
    • 75 g vaj olvasztva, kihűtve

    Krémsajtos réteghez:

    • 625 g mascarpone
    • 160 g cukor
    • 250 g joghurt
    • 300 ml habtejszín
    • 1 citrom héja
    • 0,5 citrom leve
    • 20 g zselatin

    Áfonyapüréhez:

    • 400 g áfonya
    • 125 g cukor
    • citromlé

    Az áfonyás zseléhez:

    • áfonyapüré
    • 200 g víz
    • 150 g cukor
    • 5 g zselatin

    Elkészítése:

    Püré:

    Az áfonyát a cukorral és a citromlével felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Amikor kissé kezd sűrűsödni, akkor a tűzről levesszük, majd egy szitán átpasszírozzuk és kihűtjük.

    Alap:

    A kekszet daráljuk és összekeverjük a vajjal, majd egyenletesen egy magas falú a forma aljába nyomkodjuk.

    Krémsajtos réteg:

    A mascarponét kikeverjük a cukorral, joghurttal és a citrom levével és héjával, majd beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. A kész masszából elveszünk 500 grammot és félretesszük.

    A zselatin felét kevés vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk. A krémsajtos masszához hozzákeverünk 120 g áfonyapürét és a felmelegített zselatint, majd az alapra simítjuk és hűtőbe tesszük.

    Áfonyás zselé:

    A zselatint kevés vízzel felengedjük, majd mikor megduzzadt, akkor felmelegítjük.

    A maradék áfonyapüréhez hozzáadjuk a vizet, összemelegítjük, majd a felmelegített zselatinnal összekeverjük és langyosra hűtjük.

    Mikor megdermedt az áfonyás krémsajt a formában, akkor óvatosan ráöntjük a langyos áfonyás zselét és hűtőbe tesszük.

    Befejezés:

    A maradék 10 g zselatint beáztatjuk kevés vízbe, majd felmelegítjük. A félretett krémsajtos masszát átkeverjük és beleforgatjuk a felolvasztott zselatint, majd a megdermedt áfonyás zselére simítjuk és másnapig hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá