Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
Krémsajtos réteghez:
Áfonyapüréhez:
Az áfonyás zseléhez:
Elkészítése:
Az áfonyát a cukorral és a citromlével felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Amikor kissé kezd sűrűsödni, akkor a tűzről levesszük, majd egy szitán átpasszírozzuk és kihűtjük.
A kekszet daráljuk és összekeverjük a vajjal, majd egyenletesen egy magas falú a forma aljába nyomkodjuk.
A mascarponét kikeverjük a cukorral, joghurttal és a citrom levével és héjával, majd beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. A kész masszából elveszünk 500 grammot és félretesszük.
A zselatin felét kevés vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk. A krémsajtos masszához hozzákeverünk 120 g áfonyapürét és a felmelegített zselatint, majd az alapra simítjuk és hűtőbe tesszük.
A zselatint kevés vízzel felengedjük, majd mikor megduzzadt, akkor felmelegítjük.
A maradék áfonyapüréhez hozzáadjuk a vizet, összemelegítjük, majd a felmelegített zselatinnal összekeverjük és langyosra hűtjük.
Mikor megdermedt az áfonyás krémsajt a formában, akkor óvatosan ráöntjük a langyos áfonyás zselét és hűtőbe tesszük.
A maradék 10 g zselatint beáztatjuk kevés vízbe, majd felmelegítjük. A félretett krémsajtos masszát átkeverjük és beleforgatjuk a felolvasztott zselatint, majd a megdermedt áfonyás zselére simítjuk és másnapig hűtőbe tesszük.