Fahéjas-vörös áfonyás keksz recept
Hozzávalók 17 db kekszhez:
- 250 g zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
- 120 g barna cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g olvasztott vaj
- 2 csapott mk sütőpor
- 2 csapott mk fahéj
- 60 g magkeverék (én 20 g diót, 20 g mogyorót és 20 g mandulát használtam)
- 50 g aszalt vörös áfonya
- csipet só
Elkészítése:
A vajat felolvasztom, majd langyosra hűtöm.
A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágom, a magvakat aprítógéppel durvára darabolom (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).
A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntöm, hozzáadom a magvakat, valamint az összes többi hozzávalót és alaposan eldolgozom. Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálok, majd a tepsire helyezem. A kezemmel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatom a gombócokat. Villával enyhén megnyomom őket, hogy legyen pici mintázatuk.
200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.