Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-vörös áfonyás keksz recept

Fahéjas-vörös áfonyás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 17 db kekszhez:

    • 250 g zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
    • 120 g barna cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g olvasztott vaj
    • 2 csapott mk sütőpor
    • 2 csapott mk fahéj
    • 60 g magkeverék (én 20 g diót, 20 g mogyorót és 20 g mandulát használtam)
    • 50 g aszalt vörös áfonya
    • csipet só

    Elkészítése:

    A vajat felolvasztom, majd langyosra hűtöm.

    A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágom, a magvakat aprítógéppel durvára darabolom (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).

    A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntöm, hozzáadom a magvakat, valamint az összes többi hozzávalót és alaposan eldolgozom. Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.

    Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.

    A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálok, majd a tepsire helyezem. A kezemmel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatom a gombócokat. Villával enyhén megnyomom őket, hogy legyen pici mintázatuk.

    200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá