Fahéjas-vörös áfonyás keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas-vörös áfonyás keksz

Hozzávalók 17 db kekszhez:

  • 250 g zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
  • 120 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 60 g olvasztott vaj
  • 2 csapott mk sütőpor
  • 2 csapott mk fahéj
  • 60 g magkeverék (én 20 g diót, 20 g mogyorót és 20 g mandulát használtam)
  • 50 g aszalt vörös áfonya
  • csipet só

Elkészítése:

A vajat felolvasztom, majd langyosra hűtöm.

A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágom, a magvakat aprítógéppel durvára darabolom (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).

A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntöm, hozzáadom a magvakat, valamint az összes többi hozzávalót és alaposan eldolgozom. Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.

A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálok, majd a tepsire helyezem. A kezemmel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatom a gombócokat. Villával enyhén megnyomom őket, hogy legyen pici mintázatuk.

200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.