Áfonyás süti recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 10 ek tejföl
- fél dl étolaj
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom leve és héja
- 1 tk sütőpor
- 6 ek liszt (púpozott kanállal)
- 2 marék áfonya (nem aszalt)
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját és ezzel is alaposan kikeverjük. Végül mehet bele a sütőpor, a liszt és mindezt jól összedolgozzuk.
Az áfonyát forgassuk össze a keményítővel.
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele a tészta felét, szórjuk rá az áfonya kétharmadát, majd öntsük rá a maradék tésztát és a tetejére a maradék áfonyát szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg.
Jó sütizést!
Tipp:
Legközelebb kisebb tortaformát választok, akkor magasabb lesz a sütim, persze az íze így is fenomenális lett!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.