Meggyzselés-túrókrémes kocka recept

Hozzávalók 20×30 cm–es tepsihez:
A piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg cukor
- 7 dkg finomliszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
- 1 púpozott ek meggylekvár
A krémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 40 g vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
A tetejére:
- kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt
A zseléhez:
- 50 g expressz tortazselé (piros)
Elkészítése:
A piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.
A krém:
A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.
A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk.
A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »