Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponekrémes epres kocka recept

Mascarponekrémes epres kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 40 dkg eper

    Elkészítése:

    A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!)

    Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen böködjük meg.

    Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)

    A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a krémmel. (Amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le.)

    A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.

    A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

    A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.

    A mascarponekrémes epres kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 238 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá