Mascarponekrémes epres kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mascarponekrémes epres kocka

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 40 dkg eper

Elkészítése:

A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!)

Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen böködjük meg.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a krémmel. (Amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le.)

A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.

A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.