Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mangós szelet recept

Mangós szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 dkg tönköly liszt-vagy finom liszt
    • 7,5 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk só

    A krémhez:

    • 30 dkg mangó-tisztítva
    • 5 db zselatin lap
    • 12 dk cukor
    • 0,5 dl fehér bor
    • 3 dl habtejszín
    • 16 dkg joghurt

    A mázhoz:

    • 1 db színtelen tortazselépor
    • 2 dl mangó nektár
    • 0,5 dl víz

    A tetejére:

    • csokoládé forgács-opcionális

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, egy 24×24 cm-es sütőformába nyújtjuk peremet nem nélkül.

    Harminc percre hűtőbe kerül, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsül,

    Amíg a krém készült kihűl.

    Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb 10 perig még főzzük.

    A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban.

    Kevergetéssel kihűtjük.

    A tejszínből kemény habot verünk és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.

    Az így kapott krémet a kihűlt tészta lapra kenjük.

    Hűtőszekrényben 3 óra hosszat dermedni hagyjuk.

    A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk majd rákenjük a krémre.

    Tetejére csokoládé forgácsot szórunk, miután megszilárdult, szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá