Mangós szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg tönköly liszt-vagy finom liszt
- 7,5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mk só
A krémhez:
- 30 dkg mangó-tisztítva
- 5 db zselatin lap
- 12 dk cukor
- 0,5 dl fehér bor
- 3 dl habtejszín
- 16 dkg joghurt
A mázhoz:
- 1 db színtelen tortazselépor
- 2 dl mangó nektár
- 0,5 dl víz
A tetejére:
- csokoládé forgács-opcionális
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, egy 24×24 cm-es sütőformába nyújtjuk peremet nem nélkül.
Harminc percre hűtőbe kerül, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsül,
Amíg a krém készült kihűl.
Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb 10 perig még főzzük.
A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban.
Kevergetéssel kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
Az így kapott krémet a kihűlt tészta lapra kenjük.
Hűtőszekrényben 3 óra hosszat dermedni hagyjuk.
A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk majd rákenjük a krémre.
Tetejére csokoládé forgácsot szórunk, miután megszilárdult, szeletelhető.