Mangós szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 dkg tönköly liszt-vagy finom liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mk só

A krémhez:

  • 30 dkg mangó-tisztítva
  • 5 db zselatin lap
  • 12 dk cukor
  • 0,5 dl fehér bor
  • 3 dl habtejszín
  • 16 dkg joghurt

A mázhoz:

  • 1 db színtelen tortazselépor
  • 2 dl mangó nektár
  • 0,5 dl víz

A tetejére:

  • csokoládé forgács-opcionális

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, egy 24×24 cm-es sütőformába nyújtjuk peremet nem nélkül.

Harminc percre hűtőbe kerül, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsül,

Amíg a krém készült kihűl.

Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb 10 perig még főzzük.

A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban.

Kevergetéssel kihűtjük.

A tejszínből kemény habot verünk és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.

Az így kapott krémet a kihűlt tészta lapra kenjük.

Hűtőszekrényben 3 óra hosszat dermedni hagyjuk.

A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk majd rákenjük a krémre.

Tetejére csokoládé forgácsot szórunk, miután megszilárdult, szeletelhető.