Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
A tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, egy 24×24 cm-es sütőformába nyújtjuk peremet nem nélkül.
Harminc percre hűtőbe kerül, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsül,
Amíg a krém készült kihűl.
Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb 10 perig még főzzük.
A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban.
Kevergetéssel kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
Az így kapott krémet a kihűlt tészta lapra kenjük.
Hűtőszekrényben 3 óra hosszat dermedni hagyjuk.
A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk majd rákenjük a krémre.
Tetejére csokoládé forgácsot szórunk, miután megszilárdult, szeletelhető.