Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos szelet recept

Barackos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (egy magas falú nagy gáztepsihez)

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg liszt
    • 1,5 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 7,5 dl tej
    • 30 dkg vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • nagy üveg sárgabarack befőtt

    A tetejére:

    • csokoládémáz
    • fondant virágok (ízlés szerint)

    Elkészítés:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét.

    Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

    A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet.

    A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat.

    A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá