Barackos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
(egy magas falú nagy gáztepsihez)

  • 10 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • nagy üveg sárgabarack befőtt

A tetejére:

  • csokoládémáz
  • fondant virágok (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét.

Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet.

A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat.

A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)