Kókuszos zabkeksz aszalt gyümölccsel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 12 dkg zabpehely
- 6 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, meggy, cseresznye…)
- 8 dkg teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg vaj, vagy margarin
- 6 dkg erytritol, vagy porcukor
- 1 ek méz
- 4 ek tej
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34×34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A vajat éppen hogy megolvasztom és az erytritollal (cukorral), mézzel, sóval és tejjel jól kikeverem, majd hozzáadom a liszt, zabpehely, kókuszreszelék és sütőpor keverékét.
Sűrű masszává kavarom, ha nem áll össze, tejjel hígítom.
Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kézzel diónyi golyókat formázok belőle. Egyenletesen elrendezem a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítom a golyókat.
Sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütöm.
A fenti mennyiség 40-50 db kekszhez elegendő.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.