Kókuszos zabkeksz aszalt gyümölccsel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kókuszos zabkeksz aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 12 dkg zabpehely
  • 6 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, meggy, cseresznye…)
  • 8 dkg teljes kiőrlésű hajdinaliszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj, vagy margarin
  • 6 dkg erytritol, vagy porcukor
  • 1 ek méz
  • 4 ek tej
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágom.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34×34 cm) sütőpapírral kibélelem.

A vajat éppen hogy megolvasztom és az erytritollal (cukorral), mézzel, sóval és tejjel jól kikeverem, majd hozzáadom a liszt, zabpehely, kókuszreszelék és sütőpor keverékét.

Sűrű masszává kavarom, ha nem áll össze, tejjel hígítom.

Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kézzel diónyi golyókat formázok belőle. Egyenletesen elrendezem a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítom a golyókat.

Sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütöm.

A fenti mennyiség 40-50 db kekszhez elegendő.