Karamellás hatlapos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag szalalkáli
- 150 ml tej
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 40 dkg g kristálycukor
- 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
- 2 kissé púpozott evőkanál liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
Elkészítése:
A pudingport a liszttel, a tojással és az egyik 5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet langyosítsuk meg.
A kristálycukrot tegyük egy nagy edénybe, mert ebbe fér majd el a sok krém. Kezdjük melegíteni egészen addig, míg felolvad, majd tovább, amíg szép aranyszínű nem lesz.
Ekkor a langyos tejet óvatosan, kis adagokban öntsük hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük. Ne ijedjünk meg, fortyogni, futni és habzani fog, ezért adagoljuk csak kis mennyiségekben a tejet, különben kifutna. Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük míg teljesen felolvad.
Ekkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd folpackkal letakarva, hűvös helyre tesszük. Nagyjából langyosra fog hűlni, mire a lapok elkészülnek.
A tésztához a szalalkálit elkeverjük a tejben.
A zsírt kissé elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel korrigáljuk.
6 részre osztjuk és letakarjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírból vágjunk gáztepsi nagyságú (kb 31*31 cm-es) lapokat.
A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk (vagy a sütőpapíron vagy lisztezett deszkán, majd áttesszük a sütőpapírra, majd a tepsire) és laponként 10 percig sütjük. Ne süssük tovább, világos kell, hogy maradjon!
A krémet 5 részre osztva megtöltjük a lapokat szépen, sorban egymásra téve.
Egy éjszakára letakarva hűtőbe vagy kamrába tesszük és hagyjuk megpuhulni.
Másnap szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Ne vedd, készítsd! 8 házi fagyi, amitől elfelejted a bolti változatot
A házi fagyi nemcsak finomabb, mint a bolti, de pontosan olyan lesz, amilye
Tovább olvasom »
10 gyümölcsös pite recept – meggyes, barackos, almás és túrós változatok
Ha van sütemény, ami minden évszakban megállja a helyét, az a pite! Ezek a
Tovább olvasom »
10 brownie recept, amit muszáj kipróbálnod – csokis, mogyorós, gyümölcsös
Ha valami igazán csokis, ragacsos, szaftos édességre vágysz, a brownie mind
Tovább olvasom »
10 meggyes csoda, amitől jobb lesz a napod – a 9. a kedvencünk
A meggy igazi kincs a nyári sütik világában: fanyar, lédús, és tökéletesen
Tovább olvasom »
8 csiga, amitől illatozni fog a konyha – és a család már az ajtóban sorakozik
Egy jó csiga reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak is tökéletes, és még m
Tovább olvasom »
10 gyümölcsös sajttorta, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod ezen a nyáron!
A sajttorta az egyik legkedveltebb desszert – és nyáron, amikor senki sem a
Tovább olvasom »