Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos recept

Hatlapos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 g szalalkali
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek porcukor
    • 3 ek tejföl
    • 15 dkg margarin

    Krém:

    • 1 l tej
    • 30 dkg kristálycukor
    • 4 púpuzott ek liszt
    • 3 ek kakaopor
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • rum v rumaroma

    Elkészítése:

    A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük.

    A tejfölbe belekeverjük a szalalkálit. A margarint puhára olvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy edénybe mérve összeállítjuk a tésztát.

    A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb 30*33 mc-es lapokká nyújtjuk. A legyegyszerűbb a nyújtást már sütőpapíron végezni és ha ez megvan, akkor csak át kell vele húzni egy tepsi hátuljára.

    3-5 perc alatt kegsütjük a lapokat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül!

    A krémhez a cukrot közepes lángon aranyszínűre karamellizáljuk. A lisztet és a kakaóport kb 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük.

    A maradék tejet a karamellre öntjük. Vigyázzunk, hogy a kicsapódó gőz ne égesse meg a kezünket! Ha már a karamell felolvadt a tejben, akkor ráöntjük a lisztes-kakaós keveréket és sűrűre főzzük.

    Ha a krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a rumot és a puha vajat, majd jól kihabosítjuk.

    A lapokat betöltjük a kész krémmel, becsomagoljuk az egészet, tetejére nehezéket teszünk (pl cukrot vagy lisztet) és hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    2 nap alatt a lapok tökéletesen összepuhulnak!

    Felszeletelés után porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá