Kakaós-kókuszos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancsból nyert narancslé
A töltelékhez:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak pudingpor (Hólabda)
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk robotgéppel, majd egy órára hűtőbe tesszük. Két lapot nyújtunk, az egyiket sütőlemezre tesszük.
A 7 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a kristálycukrot apránként adagoljuk hozzá, ha már kissé felverődött. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, de ezt már fakanállal keverjük bele. Ajánlatos komoly gépet beszerezni, mert sokkal könnyebben tudunk dolgozni.
Ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk állandó keverés mellett. Végül a narancs héjával elkeverjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk. Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet, és díszítő vonásokat készítünk rá.
Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük,majd pár óra múlva szeleteljük.