Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-kókuszos krémes recept

Kakaós-kókuszos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 narancsból nyert narancslé

    A töltelékhez:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    A krémhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak pudingpor (Hólabda)
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 narancsból nyert narancshéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk robotgéppel, majd egy órára hűtőbe tesszük. Két lapot nyújtunk, az egyiket sütőlemezre tesszük.

    A 7 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a kristálycukrot apránként adagoljuk hozzá, ha már kissé felverődött. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, de ezt már fakanállal keverjük bele. Ajánlatos komoly gépet beszerezni, mert sokkal könnyebben tudunk dolgozni.

    Ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk állandó keverés mellett. Végül a narancs héjával elkeverjük.

    A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk. Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet, és díszítő vonásokat készítünk rá.

    Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük,majd pár óra múlva szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá