Kakaós-kókuszos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancsból nyert narancslé

A töltelékhez:

  • 7 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 1 tasak pudingpor (Hólabda)
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 narancsból nyert narancshéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk robotgéppel, majd egy órára hűtőbe tesszük. Két lapot nyújtunk, az egyiket sütőlemezre tesszük.

A 7 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a kristálycukrot apránként adagoljuk hozzá, ha már kissé felverődött. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, de ezt már fakanállal keverjük bele. Ajánlatos komoly gépet beszerezni, mert sokkal könnyebben tudunk dolgozni.

Ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk állandó keverés mellett. Végül a narancs héjával elkeverjük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk. Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet, és díszítő vonásokat készítünk rá.

Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük,majd pár óra múlva szeleteljük.