Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel recept

Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 10 dkg porcukor
    • 17 dkg vaj
    • 11 gramm sütőpor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 db közepes citrom reszelt héja és leve
    • csipet só

    A krémhez:

    • 450 gr natúr joghurt
    • 330 gr tejföl
    • 1 db citrom leve
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 púpozott evőkanál liszt
    • 4 ek búzadara
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kemény habja
    • 425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt

    Elkészítése:

    A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük, ,amíg a krémet elkészítjük.

    A krém készítés:

    A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük.

    Ezután hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát, majd egytt tovább keverjük.

    A keményre vert tojáshabot könnyedén bele forgatjuk több részletben.

    Egy 20 x 30 cm – es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.

    Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.

    A befőttet a levétől lecsepegtetjük, majd rászórjuk a krémre.

    A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

    A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen.

    Nálam a sütési idő 40 perc volt, de eltérhet a sütőktől függően.

    Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla .

    Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.

    Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá