Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jászberényi tekercs recept

Jászberényi tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 púpos kanál porcukor
    • 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
    • 6 csapott kanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A krémhez:

    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg darált dió
    • kb 1,5 dl tej

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 1 tk díszítőcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött fekete kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

    Végül hozzákeverjük óvatosan a tojás fehérjék felvert habját.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.

    A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.

    A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.

    Díszítőcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá