Jászberényi tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Jászberényi tekercs

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 púpos kanál porcukor
  • 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
  • 6 csapott kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • kb 1,5 dl tej

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk díszítőcukor

Elkészítése:

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött fekete kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

Végül hozzákeverjük óvatosan a tojás fehérjék felvert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.

A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.

A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.

Díszítőcukorral megszórjuk.