Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi mákos-diós tekercs recept

Karácsonyi mákos-diós tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 80 dkg finomliszt
    • 7 dkg cukor
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 késhegynyi só
    • 3 ek tejföl
    • 5 dl tej (langyos)

    A töltelékhez:

    • 24 dkg mák (darált)
    • 8 ek porcukor
    • 2 marék mazsola
    • 24 dkg dió (darált)
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve. Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk!

    Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.

    Közben megdaráljuk a diót és a mákot. Mindkét töltelékhez porcukrot adunk, a mákhoz mazsolát. Jól elkeverjük!

    Mikor megkelt, 4 részre osztjuk és az egyik részét lisztezett deszkán fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.

    Megkenjük vékonyan olajjal és a diós töltelék felét rászórjuk, majd elsimítjuk úgy, hogy az egész tésztát befedje és

    kevés olajjal meglocsoljuk. Feltekerjük. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, kis helyet hagyva a kelésnek.

    Még egy rudat készítünk diósan, a többi kettőt mákosra készítjük.

    Mikor mind a 4 tekercsünk a tepsiben van, megkenjük egész tojással egyszer, 5 perc után még egyszer.

    Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kihűlés után szeleteljük és tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá