Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi flódni recept

Karácsonyi flódni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 30 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1.5 dl rosé
    • 7 ek szilvalekvár (ebből 1 evőkanál a tésztába)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)

    Diótöltelék:

    • 20 dkg dió
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 0,5 dl rosé
    • 1 kk citromlé

    Máktöltelék:

    • 20 dkg mák
    • 15 dkg cukor
    • 1 marék mazsola
    • 1 kk citromlé
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és az 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk.

    A kész tésztát 4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.

    A diótöltelékhez darált diót keverjük jól össze a többi hozzávalóval.

    A darált mákot szintén összekeverjük jól össze minden hozzávalóval.

    Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk, majd vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, rátesszük a lekvárra és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön az utolsó lap, amit tojássárgájával lekenünk.

    180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.

    Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá