Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Diótöltelék:
Máktöltelék:
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és az 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk.
A kész tésztát 4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.
A diótöltelékhez darált diót keverjük jól össze a többi hozzávalóval.
A darált mákot szintén összekeverjük jól össze minden hozzávalóval.
Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk, majd vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, rátesszük a lekvárra és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön az utolsó lap, amit tojássárgájával lekenünk.
180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.
Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.