Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes pite recept

Citromkrémes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 23 cm-es, magas peremű formához:
    Alap:

    • 200 g (kakaós) keksz
    • 100 g olvasztott vaj

    Citromos krém:

    • 1 tubus sürített tej (170 ml)
    • 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
    • 2 citrom reszelt héja
    • 100 g porcukor
    • 350 g mascarpone
    • 350 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 1 cs zselatinfix
    • sárga ételfesték (elhagyható)

    Citromos hab:

    Díszítéshez:

    • citrom karikák
    • menta levelek
    • pár db kakaós keksz kisebb darabokra törve

    Elkészítése:

    Alap:

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

    A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.

    A kekszet alaposan keverjük össze a vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy pite vagy tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.

    8-10 percig süssük, majd hűtsük ki.

    Krém:

    A citromok héját reszeljük le, majd a levüket facsarjuk ki.

    A sürített tejet alaposan keverjük össze a citromlével és citromhéjjal, majd tegyük félre.

    A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és alacsony fokozaton keverjük össze. Ekkor óvatosan keverjük bele a citromos-sürített tejet, porcukrot is, majd adjuk hozzá a zselatinfixet és az ételszínezéket, majd jól keverjük össze az egészet.

    Töltsük az elkészült krémet a kész alapra és tegyük 4-5 órára hűtőbe.

    Hab:

    A citromos hab hozzávalóit tegyük egy edénybe és verjünk belőle kemény habot.

    Díszítés:

    A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük a citromos habbal, citrom karikákkal és menta levelekkel és a keksszel.

    Tipp: Ha nem elég magas a forma pereme és marad ki a krémből, akkor a kekszből, kimaradt krémből és a habból készítsünk pohárdesszertet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek