Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes-meggyes szelet recept

Citromkrémes-meggyes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 55 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tej

    Krém:

    • 7,5 dl tej
    • 5 púpozott ek liszt
    • 1 citrom
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Továbbá:

    • 450 gr meggylekvár

    Tetejére:

    • 200 gr fehércsoki
    • 1 ek olaj
    • 30 gr étcsoki

    Elkészítése:

    A tésztához az alapanyagokat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjuk.

    részre osztjuk, amiket 26*36 cm-es lapokra nyújtunk.

    A lapokat tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütünk.

    A tepsiről rácsra súsztatva ahgyjuk kihűlni a lapokat.

    A krémhez fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, belekeverjük a forró tejbe és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

    A tűzől levéve belekeverjük a citrom reszelt héját és a kifacsart levét, majd celofánnal lefedjük és kihűtjük.

    Mikor kihűlt a puding a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a porcukorral, majd az átkevert pudingot is egyneműre keverjük a vajkrémmel.

    A krémet két részre osztjuk.

    Egy tálcára teszünk egy tészta lapot, amit megkenünk a citromos krém felével.

    Rá helyezünk egy másik tésztát, amit lekváral kenünk.

    Ismét tészta, a maradék krém, majd befedjük a legszebb tésztalappal.

    A fehércsokit apróra törjük, egy kis tálba tesszük és mikróban többször átkeverve, hogy meg ne égjen, megolvasztjuk.

    Amikor már nincsen benne darabka, belekeverjük az olajat és jó alaposan átforgatjuk a csokival.

    Elsimítjuk a tetején, majd hűtőbe tesszük dermedni.

    Amikor kissé megdermedt a fehércsoki, megolvasztjuk az étcsokit és egy zacskóba tesszük.

    A csücskét kivágva becsíkozzuk átlósan a süteményt és ismét hűtőbe tesszük.

    Egy éjszakát hagyjuk állni, addig a tészta kellően átpuhul és könynedén tudjuk szeletelni.

    Forró vízbe mártott késsel egyenesre vágjuk az oldalait, majd kb. 2,5*7 cm-es szeletekre daraboljuk.

    Tipp:

    Zsírral készítve nekem kb. 1,5 dl tejet vett fel a tészta.
    Bármilyen más savanykás lekvárral is készíthető.
    Kb 30 szelet jön ki ebből az adagból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá