Citromkrémes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Citromkrémes pite

Hozzávalók egy 23 cm-es, magas peremű formához:
Alap:

  • 200 g (kakaós) keksz
  • 100 g olvasztott vaj

Citromos krém:

  • 1 tubus sürített tej (170 ml)
  • 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
  • 2 citrom reszelt héja
  • 100 g porcukor
  • 350 g mascarpone
  • 350 ml habtejszín
  • 1 cs zselatinfix
  • sárga ételfesték (elhagyható)

Citromos hab:

  • 150 ml habtejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk citromhéj

Díszítéshez:

  • citrom karikák
  • menta levelek
  • pár db kakaós keksz kisebb darabokra törve

Elkészítése:

Alap:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.

A kekszet alaposan keverjük össze a vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy pite vagy tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.

8-10 percig süssük, majd hűtsük ki.

Krém:

A citromok héját reszeljük le, majd a levüket facsarjuk ki.

A sürített tejet alaposan keverjük össze a citromlével és citromhéjjal, majd tegyük félre.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és alacsony fokozaton keverjük össze. Ekkor óvatosan keverjük bele a citromos-sürített tejet, porcukrot is, majd adjuk hozzá a zselatinfixet és az ételszínezéket, majd jól keverjük össze az egészet.

Töltsük az elkészült krémet a kész alapra és tegyük 4-5 órára hűtőbe.

Hab:

A citromos hab hozzávalóit tegyük egy edénybe és verjünk belőle kemény habot.

Díszítés:

A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük a citromos habbal, citrom karikákkal és menta levelekkel és a keksszel.

Tipp: Ha nem elég magas a forma pereme és marad ki a krémből, akkor a kekszből, kimaradt krémből és a habból készítsünk pohárdesszertet.