Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis krémtúrós pite recept

Hamis krémtúrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 8 evőkanál tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 teáskanál sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipetnyi só

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 2 db 330 g-os tejföl
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Tepsi kikenéséhez:

    • vaj
    • liszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és becsomagoljuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

    Amíg hűsöl elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztát kettévesszük és mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.

    A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük (a teteje éppen hogy színt kapjon).

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük. A legfinomabb, néhány órás hűtőben való hűsölés után.

    Tipp:

    Ez egy igazi nyári süti, mert a citromtól egy kicsit savanykás, ezért ha valaki édesebben szereti rakhat még hozzá cukrot!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá