Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis francia krémes recept

Hamis francia krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:

    • 300 g téglalap alakú, vajas keksz

    Krémhez:

    • 9 dl tej
    • 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
    • 2 ek finomliszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg kristálycukor
    • 20 dkg margarin
    • 4 dl cukrászhab

    Mázhoz:

    • 2 dl cukrozatlan habtejszín
    • 200 g étcsoki
    • diónyi vaj

    Elkészítése:

    A tojássárgákat, pudingporokat, a lisztet, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd kevés tejhez hozzáadva csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

    A kihűlt krémhez hozzáadjuk a puha margarint és jól kihabosítjuk az egészet.

    A jól behűtött cukrászhabot kemény habbá verjük.

    A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé. A kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot kenjük. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.

    A mázhoz a tejsznt, csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd langyosan a kekszre simítjuk egyenletesen.

    Másnap szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá