Hamis francia krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hamis francia krémes

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:

  • 300 g téglalap alakú, vajas keksz

Krémhez:

  • 9 dl tej
  • 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 ek finomliszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl cukrászhab

Mázhoz:

  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 200 g étcsoki
  • diónyi vaj

Elkészítése:

A tojássárgákat, pudingporokat, a lisztet, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd kevés tejhez hozzáadva csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt krémhez hozzáadjuk a puha margarint és jól kihabosítjuk az egészet.

A jól behűtött cukrászhabot kemény habbá verjük.

A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé. A kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot kenjük. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.

A mázhoz a tejsznt, csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd langyosan a kekszre simítjuk egyenletesen.

Másnap szeletelve tálaljuk.