Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Igazi békebeli francia krémes recept

Igazi békebeli francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 20 darabhoz:
    Tészta:

    • 25 dkg búza finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanálelecet (10 %-os)
    • 100 ml tejföl (20 %-os)
    • csipet só

    Krémhez:

    • 1 l 2,8%-os tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg g kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor (bourbon)
    • 130 g búza finomliszt

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 1-2 órára hőtőbe tesszük.

    A jól lehűtött tésztát elfelezzük és egyesével kinyújtjuk lisztezett deszkán kb 25*25 cm-esre. Tepsi hátolján 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük a lapokat.

    A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel, melyeket felváltva adagolunk hozzá. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

    A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a még forró krémbe dolgozzuk óvatos mozdulatokkal.

    Az egyik lapot beletesszük egy akkora tepsibe, amekkorára sütöttük a lapokat vagy sütikeretet teszünk rá és ráöntjük a krémet, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

    A tejszínt keményre felverjük, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk egyeletesen. Egy recés késsel feldaraboljuk a másik lapot és a habra tesszük. A tetejére porcukrot szórunk, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá