Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes-csoki mousse mákkocka recept

Citromkrémes-csoki mousse mákkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 12 dkg darált mák
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 evőkanál étolaj

    Citromkrém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 citrom kifacsart leve
    • 1 citrom reszelt héja
    • kb 8–10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj vagy margarin

    Csoki mousse:

    • 10 dkg tej vagy étcsokoládé (nálunk tej)
    • 2,5 dl habtejszín
    • 3 g zselatin
    • 2 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésen bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    A fehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, akkor hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütőport, a mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18–20 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját, a pudingport és a cukrot kihabosítjuk, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

    A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a piskótára simítjuk.

    A csokoládét 1 dl tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.

    A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládés keverékkel és az egészet a citromos krémre kenjük.

    2-3 órán át dermesztjük, majd felszelve kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá