Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Citromkrém:
Csoki mousse:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésen bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A fehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, akkor hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütőport, a mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18–20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját, a pudingport és a cukrot kihabosítjuk, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a piskótára simítjuk.
A csokoládét 1 dl tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.
A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládés keverékkel és az egészet a citromos krémre kenjük.
2-3 órán át dermesztjük, majd felszelve kínáljuk.