Citromkrémes-csoki mousse mákkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 12 dkg darált mák
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj

Citromkrém:

  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 tojássárgája
  • 2 citrom kifacsart leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb 8–10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin

Csoki mousse:

  • 10 dkg tej vagy étcsokoládé (nálunk tej)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 3 g zselatin
  • 2 evőkanál víz

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésen bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A fehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, akkor hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütőport, a mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18–20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját, a pudingport és a cukrot kihabosítjuk, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a piskótára simítjuk.

A csokoládét 1 dl tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.

A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládés keverékkel és az egészet a citromos krémre kenjük.

2-3 órán át dermesztjük, majd felszelve kínáljuk.