Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes almás krémes recept

Grízes almás krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 ml hideg víz
    • 14 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • fél tasak sütőpor

    Az almatöltelékhez:

    • 70 dkg alma
    • 20 dkg gríz
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • fél citrom leve

    A tetejére:

    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük.

    A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt.

    A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük /22×37 cm/, 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk.

    A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is és nagyjából 5-7 percen át főzzük, de folyton kevergetjük.

    Mikor elkészült hozzá keverjük a citrom levét, hagyjuk kihűlni.

    Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval lespricceljük.

    1 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá