Hozzávalók:
Az almatöltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük.
A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt.
A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük /22×37 cm/, 180 fokos sütőben készre sütjük.
Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk.
A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is és nagyjából 5-7 percen át főzzük, de folyton kevergetjük.
Mikor elkészült hozzá keverjük a citrom levét, hagyjuk kihűlni.
Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval lespricceljük.
1 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.