Grízes almás krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Grízes almás krémes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 30 ml hideg víz
  • 14 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor

Az almatöltelékhez:

  • 70 dkg alma
  • 20 dkg gríz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom leve

A tetejére:

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük.

A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt.

A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük /22×37 cm/, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk.

A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is és nagyjából 5-7 percen át főzzük, de folyton kevergetjük.

Mikor elkészült hozzá keverjük a citrom levét, hagyjuk kihűlni.

Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval lespricceljük.

1 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.