Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakrém pite recept

Almakrém pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • egy fél citrom leve
    • ½ csomag sütőpor

    Az omlós, linzer tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7 dkg cukor
    • csipet só
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 kk szódabikarbóna

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma reszelve
    • 15 dkg cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja

    A linzer tészta szórásához:

    • 1 ek zsemlemorzsa

    A sütemény tetejére:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:

    Először a piskótát sütjük meg, ugyanabban a tepsiben készül a linzer is.

    Piskóta:

    A tojásokat a cukorral, a citrom levével 10-12 perc alatt elektromos géppel felverjük, majd fakanállal hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    Töltelék:

    A reszelt almát a cukorral, fahéjjal puhára pároljuk, majd kihűtjük.

    A tojásfehérjéket keményre verjük és a kihűlt almapépbe keverjük.

    Linzer tészta:

    A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen.

    A tésztát elfelezzük, felét a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.

    Összeállítás:

    A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, hosszában és keresztben is ketté vágjuk.

    Az elősütött linzer tésztát megszórjuk zsemlemorzsával. A piskótából 1,5 cm-es darabokat vágunk és a tepsibe tesszük.

    Megkenjük az almakrém felével, majd egy újabb piskóta sor következik. A megmaradt almakrémet ráhalmozzuk, elsimítjuk.

    A linzer tésztát kinyújtjuk és az almakrémre borítjuk. Felvert tojással lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk.

    160 fokra visszavesszük a hőt és további 25 perc alatt megsütjük.

    Tepsi méret:

    22×39 cm (sütőpapírral bélelve)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá