Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Etelka almása recept

Etelka almása
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 18 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 evőkanál hideg tejszín
    • 4 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 csipet reszelt citromhéj kezeletlen

    A töltelékhez:

    • 1 kg piros alma
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliáscukor
    • 10 dkg cukor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 2 evőkanál finom morzsa

    Elkészítése:

    Tészta:

    Egy robotgép táljába tesszük a tészta összes hozzávalóját, majd a dagasztókanálra bízzuk a munkát. 3-as fokozattal pillanatok alatt megfelelő tésztát dagasztunk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is.

    Töltelék:

    Az almát meghámozzuk. Felét felszeleteljük kis lapocskákra, és a saját levében roppanósra pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    A másik felét lereszeljük összekeverjük egy kis cukorral, hagyjuk állni kicsit, majd finoman kinyomkodjuk a levét.

    Végül összeforgatjuk a párolt almát a reszelttel, ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével.

    Összeállítás:

    Elővesszük a tésztát, és megfelezzük. Kinyújtjuk akkorára mint a sütőtepsi, ami 25×32-es.

    Az alsó lapot megszurkáljuk, majd megszórjuk morzsával. Vastagon megkenjük a töltelékkel.

    Rátesszük a másik lapot, és azt is megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tolva 35 percig sütjük. Utána megszórjuk porcukorral.

    Négyszögletesre szeleteljük, és kínáljuk.

    Tipp:

    Almás pite nélkül nem múlhat el ősz. Ahány ház annyiféle létezik. Rácsos, habos, ropogós, van ahol foszlós, vagy a legegyszerűbb.

    Én most megmutatom az egyik kedvencet.

    Egy magazinban találtam ezt a receptet, és szeretném megosztani veletek.

    Sokféleképpen készítik, és én mindegyiket kipróbálom, mert a legjobb almás pite receptet keresem mindig. Ez is jó, de döntse el az aki elkészíti majd a családjának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá