Hozzávalók:
Tészta:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Egy robotgép táljába tesszük a tészta összes hozzávalóját, majd a dagasztókanálra bízzuk a munkát. 3-as fokozattal pillanatok alatt megfelelő tésztát dagasztunk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is.
Az almát meghámozzuk. Felét felszeleteljük kis lapocskákra, és a saját levében roppanósra pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A másik felét lereszeljük összekeverjük egy kis cukorral, hagyjuk állni kicsit, majd finoman kinyomkodjuk a levét.
Végül összeforgatjuk a párolt almát a reszelttel, ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével.
Elővesszük a tésztát, és megfelezzük. Kinyújtjuk akkorára mint a sütőtepsi, ami 25×32-es.
Az alsó lapot megszurkáljuk, majd megszórjuk morzsával. Vastagon megkenjük a töltelékkel.
Rátesszük a másik lapot, és azt is megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tolva 35 percig sütjük. Utána megszórjuk porcukorral.
Négyszögletesre szeleteljük, és kínáljuk.
Almás pite nélkül nem múlhat el ősz. Ahány ház annyiféle létezik. Rácsos, habos, ropogós, van ahol foszlós, vagy a legegyszerűbb.
Én most megmutatom az egyik kedvencet.
Egy magazinban találtam ezt a receptet, és szeretném megosztani veletek.
Sokféleképpen készítik, és én mindegyiket kipróbálom, mert a legjobb almás pite receptet keresem mindig. Ez is jó, de döntse el az aki elkészíti majd a családjának.