Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös-vaníliás máktorta recept

Erdei gyümölcsös-vaníliás máktorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál mák (darált)
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 cs sütőpor

    Vaníliás krém:

    • 500 ml tej
    • 8 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 30 g étkezési keményítő
    • 100 g fehér csokoládé
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 200 ml tejszínhab
    • 100 g margarin vagy vaj

    Gyümölcskrém:

    • 450 g erdei gyümölcs
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 150 ml víz

    Tetejére:

    • 150 ml tejszín
    • 150 g csokoládé

    Elkészítése:

    A tortaformát előkészítünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásfehérjéket elkezdjük kihabosítani. Közben több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mákot, majd a gép legalacsonyabb fokozatán elkeverjük a masszát.

    A mákos massza felét a tepsibe simítjuk, majd kb 15 perc alatt megsütjük. Amint megsült a tészta, utána a maradék masszával ugyanígy járunk el.

    Az eredi gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot és 50 ml vizet és felforraljuk. Kb 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A pudingport a maradék vizzel elkeverjük, hozzáadjuk a gyümölcspéphez és sűrűre főzzük.

    Még forrón elkenjük a mákos lapokon és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, keményítőt és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Felöntjük a maradék tejjel, majd állandó keverés mellett sűsűre főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!!

    A még forró krémhez hozzáadjuk a csokit és a margarin, majd addig keverjük, amíg el nem olvadnak a krémben. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    Amikor a krém kihűlt, akkor a tejszínt elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a krémet is és az egészet jól kihabosítjuk.

    Egy tortatálra tesszük az egyik lapot és rákenjük a krém felét. Rátesszük a másik lapot és rákenjük egyenletesen a maradék krémet.

    A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad és a keverék csak langyos lesz.

    A csokiganache-t óvatosan ráöntjük a krémre és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá