Erdei gyümölcsös pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 50 dkg erdei gyümölcskeverék (fagyasztott)
- 1 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl tejszínhab
- 3-4 evőkanál porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg friss málna
- 25 dkg friss áfonya
Tálaláshoz:
- ízlés szerint piskótatallér vagy kekszdarabok
- ízlés szerint friss gyümölcs
Elkészítése:
Az erdei gyümölcsöket főzzük puhára egy kisebb lábosban 1 dl vízzel. A megfőtt gyümölcsöket turmixszoljuk le, majd szűrjük át (ne maradjanak benne magok). Az elkészült mártást tegyük félre hűlni.
A tejszínhabot verjük fel kemény habbá a porcukkoral. Az étcsokit olvasszuk meg gőz felett.
A mascarponét robotgép segítségével keverjük el a porcukrral, majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot és keverjük össze. A krémet osszuk két részre. Az első részében keverjük el az olvasztott étcsokoládét, a második részét hagyjuk fehéren.
Készítsük elő a poharakat. Rakjunk minden pohár aljára piskóta darabokat.A piskótára rakjunk egy réteg fehér krémet, majd szórjuk meg friss gyümölccsel. A friss gyümölcs tetejére kanalazzuk rá az eredei gyümölcskrémet, majd szórjunk a tetejére gyümölcsöt. Kanalazzuk rá a csokis krémet és ismét szórjuk meg gyümölccsel. Utolsó rétegként rakjuk rá maradék fehér krémet, majd díszítsük a friss gyümölccsel és a piskótával. Rakjuk hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.