Erdei gyümölcsös pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg erdei gyümölcskeverék (fagyasztott)
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl tejszínhab
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg friss málna
  • 25 dkg friss áfonya

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint piskótatallér vagy kekszdarabok
  • ízlés szerint friss gyümölcs

Elkészítése:

Az erdei gyümölcsöket főzzük puhára egy kisebb lábosban 1 dl vízzel. A megfőtt gyümölcsöket turmixszoljuk le, majd szűrjük át (ne maradjanak benne magok). Az elkészült mártást tegyük félre hűlni.

A tejszínhabot verjük fel kemény habbá a porcukkoral. Az étcsokit olvasszuk meg gőz felett.

A mascarponét robotgép segítségével keverjük el a porcukrral, majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot és keverjük össze. A krémet osszuk két részre. Az első részében keverjük el az olvasztott étcsokoládét, a második részét hagyjuk fehéren.

Készítsük elő a poharakat. Rakjunk minden pohár aljára piskóta darabokat.A piskótára rakjunk egy réteg fehér krémet, majd szórjuk meg friss gyümölccsel. A friss gyümölcs tetejére kanalazzuk rá az eredei gyümölcskrémet, majd szórjunk a tetejére gyümölcsöt. Kanalazzuk rá a csokis krémet és ismét szórjuk meg gyümölccsel. Utolsó rétegként rakjuk rá maradék fehér krémet, majd díszítsük a friss gyümölccsel és a piskótával. Rakjuk hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.