Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
Vaníliás krém:
Gyümölcskrém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tortaformát előkészítünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéket elkezdjük kihabosítani. Közben több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mákot, majd a gép legalacsonyabb fokozatán elkeverjük a masszát.
A mákos massza felét a tepsibe simítjuk, majd kb 15 perc alatt megsütjük. Amint megsült a tészta, utána a maradék masszával ugyanígy járunk el.
Az eredi gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot és 50 ml vizet és felforraljuk. Kb 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A pudingport a maradék vizzel elkeverjük, hozzáadjuk a gyümölcspéphez és sűrűre főzzük.
Még forrón elkenjük a mákos lapokon és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, keményítőt és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Felöntjük a maradék tejjel, majd állandó keverés mellett sűsűre főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!!
A még forró krémhez hozzáadjuk a csokit és a margarin, majd addig keverjük, amíg el nem olvadnak a krémben. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Amikor a krém kihűlt, akkor a tejszínt elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a krémet is és az egészet jól kihabosítjuk.
Egy tortatálra tesszük az egyik lapot és rákenjük a krém felét. Rátesszük a másik lapot és rákenjük egyenletesen a maradék krémet.
A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad és a keverék csak langyos lesz.
A csokiganache-t óvatosan ráöntjük a krémre és egy éjszakára hűtőbe tesszük.