Epres-túrós sütemény recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg eper
- 1 kg túró
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál búzadara
Elkészítése:
Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.
Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.
Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.
Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A családom egyik kedvence! :o)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.