Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós sütemény recept

Epres-túrós sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál tejföl

    A töltelékhez:

    • 50 dkg eper
    • 1 kg túró
    • 15 dkg cukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.

    Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.

    Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.

    Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.

    180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

    Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    A családom egyik kedvence! :o)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá