Epres-túrós sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 1 kg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítése:

Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.

Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.

Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.

Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.

180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

A családom egyik kedvence! :o)