Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-rebarbarás leveles pite recept

Epres-rebarbarás leveles pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 40 dkg eper
    • 20 dkg feldarabolt rebarbara
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)

    Elkészítése:

    A rebarbarát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.

    Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a a habtejszínt,  majd keverjük simára.

    A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)

    Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá