Epres-rebarbarás leveles pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 40 dkg eper
- 20 dkg feldarabolt rebarbara
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)
Elkészítése:
A rebarbarát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a a habtejszínt, majd keverjük simára.
A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)
Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.