Epres-rebarbarás leveles pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-rebarbarás leveles pite

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 40 dkg eper
  • 20 dkg feldarabolt rebarbara
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)

Elkészítése:

A rebarbarát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a a habtejszínt,  majd keverjük simára.

A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)

Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.