Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres madártej szelet recept

Epres madártej szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 18 dkg vaj
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál cukor
    • 4 dl tej
    • 13 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • fél kg eper (de lehet bármilyen friss gyümölcs)
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, majd a kemény habhoz keverjük óvatosan.

    Egy tepsit (kb 33*33 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 150 fokon tűpróbáig sütjük.

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (tetszés szerint), majd a kihűlt piskótára terítjük.

    A tojássárgákat 4 evőkanál cukrral, 5 evőkanál liszttel, 2 zacskó vaníliás cukrral 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük.

    A vajat 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a gyümölcsökkel megszórt tésztára simítjuk.

    Tetejére a tejszínből kemény habot verünk, a krémre kenjük és pár szem gyümölccsel vagy csokireszelékkel megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá